ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

10.00 - 10.15  Προσέλευση - Εγγραφές 

10.15 - 10.30  Χαιρετισμοί

        Θ. Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας  

        Δυτικής Ελλάδας

        Α. Ποντίκης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος

 10.30 - 10.45 Μελισσοκομική Διαχείριση Δάσους: Προοπτικές και προϋποθέσεις

        Α. Τσαγκαράκης, Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

 10.45 - 11.00  Η Συμβολή των Μελισσοκομικών Φυτών και άλλων Παραγόντων στην

        Ανάπτυξη της Μελισσοκομίας

        Π. Κορισιάνος, πρώην Διευθυντής Δασών Ν. Ηλείας

 11.00 - 11.15  Παραγωγή, Συσκευασία και Εμπορία των Προϊόντων Κυψέλης

         Σ. Βλάχος, Γεωπόνος- Μελισσοκόμος. Προϊστάμενος τμήματος Φυτικής &  Ζωικής  Παραγωγής στην 

       Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, 

        Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 11.15 - 11.30   Διαδικασίες Καταχώρησης Εγκαταστάσεων Συσκευασίας και Τυποποίησης Μελιού

         Β. Αγά, DVM, MSc Προϊσταμένη Τμήματος Υγείας Ζώων, Δ/νση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 11.30 - 11.45  Ερωτήσεις – Συζήτηση

 11.45 - 12.00  Η Διαχείριση της Ασφάλειας του Μελιού: Ορθή Υγιεινή Πρακτική στην Πρωτογενή Παραγωγή 

         και Σύστημα HACCP

         Κ. Μήλιος, Προϊστάμενος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 12.00 - 12.15  Υπολειμματικότητα Αλκαλοειδών και Αιθυλενοξειδίου σε Μελισσοκομικά Προϊόντα

         Γ. Σειραγάκης, Xημικός Τροφίμων M.Sc Διευθυντής Food Allergens Lab

 12.15 - 12.30   Τρόποι Ελέγχου Τοξικότητας Φυτοφαρμάκων και Μελισσοφαρμάκων -  Η Προσπάθεια

         Καθιέρωσης Αντικειμενικών Ανώτατων Επιτρεπτών Ορίων Κινδύνου για τις Μέλισσες,

         με Στόχο το Ανώτερο Επίπεδο Προστασίας των Μελισσών

          Φ. Χατζήνα, Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής -ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρόεδρος 

       της Επιστημονικής Επιτροπής για την Υγεία των Μελισσών της ΑΠΙΜΟΝΤΙΑ

 12.30 - 12.45   Προβλήματα και Λύσεις στην Γονιμοποίηση των Βασιλισσών

          Α. Αντωνακόπουλος, Μελισσοκόμος

 12.45 - 13.00  Η αρχή του Pareto: Κατανοώντας και Εφαρμόζοντάς την στη Σύγχρονη Μελισσοκομική Πρακτική

         Ι. Νάτσης, BSc Hons Ψυχολογίας, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Βιολογικός Μελισσοκόμος,      

       Επιμορφωτής Μελισσοκομίας 

13.00 - 13.15   Βασιλικός Πολτός. Μύθος ή Πραγματικότητα;

                           Χ. Κουβαρά, Βασιλοτρόφος, Παραγωγός Βασιλικού Πολτού, Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου 

       Ρεθύμνης «Μελιττεύς», Μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας

 13.15 - 13.30  Ερωτήσεις – Συζήτηση - Συμπεράσματα 

Καλλιεργησε το μελλον σου: γΙΝΕ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ 

Ο ρΟλος του αγροδιατροφικοΥ  κλΑδου στην ανΑπτυξη της τοπικης & εθνικΗς οικονομΙας | κυριακη 15-05-2022

Υπο την αιγιδα τησ αγροδιατροφικησ συμπραξησ περιφερειασ δυτικησ ελλαδασ  

Ομιλητές:

Θ. Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ, Πρόεδρος ΑΣ ΠΔΕ

Π. Μπαρούχας, Αναπ. Καθηγητής Πανεπιστήμιο Πατρών, Εδαφολογικό Εργαστήριο Δυτικής Ελλάδας

Μ. Πραπόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Αγροδιατροφής

Β. Αποστολόπουλος, Οινολόγος Προϊστάμενος Οινοποιείου ΕΑΑΣΠ Πατρών,  Μέλος ΠΑΝ.Ε.Π.Ο

 

ημερεσ & ωρεσ λειτουργιασ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 MAIOY 16.00 - 21.00
 ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΙΟΥ   10.00 - 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΙΟΥ 10.00 - 21.00